Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Choď na obsah Choď na menu
 

 




Obchodné podmienky

18. 11. 2016

Všeobecné ustanovenia

Prevádzkovateľ: Katarína Majerčíková, Sputniková 15 82102 Bratislava Slovensko

IČO: 41919769

DIČ: 1045695211

Tel.: 0903161113

E-mail: nevenart.km@gmail.com

 

Kupujúci urobením objednávky akceptuje Obchodné podmienky pre dodávky tovaru vyhlásené predávajúcim. Vzťahy kupujúceho a predávajúceho sa riadia týmito obchodnými podmienkami, ktoré sú pre obidve strany záväzné, pokiaľ nie je v zmluve uvedené inak. Podmienky bližšie vymedzujú a upresňujú práva a povinnosti predávajúceho (prevádzkovateľa eshopu) a jeho zákazníkov (kupujúcich) a vo svojom aktuálnom znení tvoria obsah kúpnej zmluvy.

Ak nie je medzi účastníkmi zjednaná trvalá kúpna zmluva v písomnej forme, dodá predávajúci tovar na základe elektronickej objednávky a špecifikáciu zákazníka na objednávkovom formulári.

Predmet zmluvy

Predmetom zmluvy sú len položky výslovne uvedené v kúpnej zmluve - objednávke (ďalej len tovar). Predávajúci sa zaväzuje, že bude svojim odberateľom dodávať:

  • bezchybný tovar v súlade so špecifikáciou alebo s vlastnosťami obvyklými pre daný druh tovaru
  • vyhovujúci normám, predpisom a nariadeniam platným na území SR
  • vybavené slovenskými návodmi k obsluhe a záručnými listami

 

Objednaný tovar, uzavretie zmluvy

Podmienkou platnosti elektronickej objednávky je vyplnenie všetkých údajov v objednávkovom formulári. Objednávka je návrhom kúpnej zmluvy. K uzavretiu kúpnej zmluvy sa nevyžaduje formálne potvrdenie objednávky predávajúcim, zmluva potom vzniká samotným dodaním tovaru. Na základe objednávky bude kupujúcemu e-mailom odoslaná výzva k platbe.

Predávajúci je v závislosti na charakteru obchodu (množstvo tovaru, výšky ceny, náklady na prepravu, vzdialenosti a pod..), vždy oprávnený žiadať kupujúceho o autorizáciu objednávky vhodným spôsobom, napr. telefonicky či písomne. Ak odmietne kupujúci objednávku požadovaným spôsobom autorizovať, považuje sa objednávka za neplatnú.

Stornovať objednávku tovaru je možné do 2 hodín po jej odoslaní a to e-mailom na adresu.

Poučenie o uplatnenie práva spotrebiteľa o odstúpení od zmluvy:

Spotrebiteľ ( Kupujúci , ktorým je výhradne fyzická osoba nepodnikateľ) v zmysle zákona č. 108/2024 Z.z má právo odstúpiť od zmluvy do 14 kalendárných dní od prevzatia tovaru bez udania dôvodu. O svojom rozhodnutí odstúpiť od tejto zmluvy informuje Predávajúceho jednoznačným vyhlásením ( listom zaslaným poštou alebo  e-mailom ) na adresu Predávajúceho najneskôr v posledný deň stanovenej 14- dňovej lehoty. 

Po odstúpení od zmluvy Predávajúci vráti peniaze, ktoré Spotrebiteľ uhradil v súvislosti s uzatvorením zmluvy, a to kúpnu cenu vrátane nákladov na doručenie tovaru Spotrebiteľovi.

Nevzťahuje sa však na:

- dodatočné náklady ak si Spotrebiteľ zvolil iný druh doručenia, ako je najlacnejší bežný spôsob, ktorý Predávajúci ponúka (§22 ods. 3 zákona č. 108/2024 Z.z)

- zníženie hodnotuy tovaru ( napr. poškodený alebo neúplný obal tovaru, poškodená etiketa na priadzi, rozmotané klbko alebo neúplné klbko a pod). za ktorú zodpovedá Spotrebiteľ ( §21 ods. 6 zákona č. 108/2024 Z.z.).

 

Ak mal Spotrebiteľ na pôvodnej objednávke uplatnené doručenie zadarmo, lebo splnil podmienku minimálnej hodnoty objednávky a táto podmienka po odpočítaní tovaru, na ktorý si Spotrebiteľ uplatňuje právo na odstúpenie od zmluvy, už nie je splnená. Kupujúci má právo na doplatenie poštovného v správnej výške podľa Spotrebiteľom zvolenej dopravy v pôvodnej objednávke.

Predávajú vráti peniaze bez zbytočného odkladu, najneskôr do 14 dní odo dňa, ked mu bolo doručné oznámenie o odstúpení od kúpnej zmluvy a vrátený tovar späť. Predávajúci vráti peniaze prevodom prostredníctvom bankového účtu bez akýchkoľvek ďaľších poplatkov.

Poštovné náklady spojené s vrátením tovaru hradí Spotrebiteľ na vlastné náklady, ak sa nerozhodol pre bezplatné vrátenie preferované Predávajúcim. O spôsobe bezplatného vrátenia tovaru je Spotrebiteľ informonovaný na stránkach internetového obchodu.

Platba za vrátený tovar bude Predávajúcim vrátená až po doručení vráteného tovaru späť na adresu Predávajúceho, aby bolo možné posúdiť , či boli dodržané podmienky pri vrátení tovaru. Tovar, ktorý je predmetom odstúpenia musí byž nepoškodený, kompletný ( pri priadzi musí byť kompletné klbko s etiketou na priadzi), nesmie javiť známky použitia, znečistenia, a pri galanteristickom tovare musí byť tovar v originálnom balení bez poškodenia.

Kupujúci nesie zodpovednosť za škodu vzniknutú na vrátenom tovare v dôsledku zaobchádzania s ním iným spôsobom, aký je potrebný na zistenie povahu, vlastnosí a funkčnosti tovaru. 

V súlade s § 19, ods. 1, písm. c zák. č. 108/2024 Z.z. Spotrebiteľ nemôže odstúpiť od zmluvy, ktorej predmetom bol výobok zhotovený podľa osobitných požiadaviek spotrebiteľa na mieru tzv. na zákazku.​

Storno objednávky zo strany predávajúceho

Predávajúci vyhradzuje právo zrušiť objednávku alebo jej časť v týchto prípadoch: tovar sa už nevyrába alebo nedodáva alebo sa výrazným spôsobom zmenila cena od dodávateľa tovaru. V prípade, že táto situácia nastane, predávajúci bude neodkladne kontaktovať kupujúceho za účelom dohody o ďalšom postupe. V prípade, že kupujúcí zaplatil už časť alebo celú čiastku kúpnej ceny, bude mu táto čiastka prevedená späť na jeho účet v najkratšom možnom termíne.

 

Cena a platenie

Uvedené ceny sú platné v okamžiku objednania a sú uvedené vrátane DPH. K cene tovaru bude pripočítané poštovné a balné. Predávajúci si vyhradzuje vlastnícke právo k tovaru až do úplného zaplatenia kúpnej ceny.

V prípade platby prevodom je kúpna cena považovaná za zaplatenú v momente pripísania na bežný účet predávajúceho.

Na tovar v akcii sa už nevzťahuje žiadna ďaľšia zľava a cena za tovar je v okamžiku objednania konečná.

Bankové spojenie pre platby v eurách: 2621834680/1100. Faktúra vystavená na základe kúpnej zmluvy medzi predávajúcim a kupujúcim je súčasne daňovým dokladom.

 

Dodacia lehota

Predávajúci sa zaväzuje expedovať riadne objednaný tovar do 5 pracovných dní od dátumu pripísania celej čiastky na účet. Dodacia lehota bude primerane k okolnostiam predĺžená, akonáhle meškanie je spôsobené vyššou mocou alebo okolnosťami nezavinenými predávajúcim.

 

Dopravné podmienky, poštovné

Pri objednávke uveďte do poznámky zvolenú možnosť dopravy.

Doručovacia adresa musí byť kompletná, vrátane telefónneho čísla.

Kupujúci je povinný tovar od prepravcu riadne prevziať, skontrolovať neporušenosť obalov, počet balíkov a v prípade akýchkoľvek závad bezodkladne oznámiť prepravcovi. Faktúra je zasielaná na email kupujúcemu.

 

Tieto obchodné podmienky sú platné od 1. júla 2024.

 

 
Záruka

Záručná doba začína bežať odo dňa predania tovaru kupujúcemu a jej dĺžka je 24 mesiacov. Prodávajúci poskytuje záruku na akosť a úplnosť dodávky.

Ak zistí kupujúci pri prevzatí tovaru vady, musí tieto skutočnosti zdeliť vždy písomne a doporučene, bez zbytočného odkladu, najneskôr však do 3 dní od prevzatia tovaru.

Reklamačný list musí obsahovať dátum dodania tovaru, názov výrobku, reklamované množstvo, popis závady a návrh na vybavenie reklamácie.

 

Záverečné ustanovenia

Tieto obchodné podmienky platia v znení uvedenom na internetovej stránke predávajúceho v deň odoslania elektronickej objednávky vtedy, ak nie je medzi účastníkmi písomne dohodnuté inak. Odoslaním elektronickej objednávky kupujúci bez výhrad akceptuje všetky ustanovenia obchodných podmienok v znení platnom v deň odoslania objednávky, ako platnú výšku ceny objednaného tovaru (vrátane príp. expedičných a dopravných nákladov) uvedenú v cenníku na internetovej stránke, ak nebude v konkrétnom prípade prekázateľne dohodnuté inak.

 

Platné od 18. 11. 2016

Organ dozoru je   Slovenská obchodná inšpekcia ( SOI ).